Papírszínház: Holle anyó

  • 2017. június 11. (vasárnap) 16.00
  • Dugonics tér, a Kaméleon Könyvközösség sátra

Mesélés és közös játék, kézműveskedés

 

 

A szorgos, kedves lányt a mostohája elzavarja otthonról, de bánatában is kíséri dolgossága, így Holle anyó csodálatos távoli világában is megtalálja helyét. Az ismert mesében a szorgos és áldozatkész lány elnyeri erőfeszítései jutalmát, a lusta testvér pedig megbűnhődik.

 

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.
E technika segítségével mindenki által jól láthatóvá válnak a képek, a figyelem egyszerre tud az illusztrációkra és a mese szövegére irányulni, a mesélő pedig a lapok hátulján olvasható szöveget kellő hatással tudja előadni közönségének.  Nem szükséges többé az olvasás megszakítása, a könyv körbeadogatása, minden hallgató egyszerre élvezheti a mese szövegét és a hozzá készített illusztrációkat. (csimota.hu)

Kapcsolódó esemény:
Papírszínház: Circus Maximus

Ajánló:
Papírszínház
Csimota – papírszínház