Papírszínház: Circus Maximus

  • 2017. június 10. (szombat) 11.00
  • Dugonics tér, a Kaméleon Könyvközösség sátra

Mesélés és közös játék

 

 
Hölgyeim és uraim, kedves gyerekek!
A Csimota Papírszínház Cirkusz művészei köszöntik Önöket!
A most következő produkció derűs és felhőtlen kacagást ígér.
A cirkusz varázslatos világát megelevenítő versek és illusztrációk már az egészen kicsik figyelmét is biztosan lekötik.
Figyelem, figyelem! Attrakció, attrakció, világpremier!

 

A kedves Nézők találkozhatnak a rettenthetetlen bátorságáról ismeret Idomárral, aki bármire képes az állatokkal. Ha kell még egy vad egeret is képes megszelídíteni, s ha hiszik, ha nem, képes egérből elefántot is csinálni! Az est folytatódik tovább, s ahogy tudjátok, gyerekek, nincsen rózsa tövis nélkül, úgy nem lehet cirkusz. Na kik, na kik nélkül nem cirkusz a cirkusz? Kötéltáncosok nélkül? Hát, az igaz, jó ha vannak a cirkuszban kötéltáncosok, de meg lehet lenni nélkülük, s talán még az est folyamán láthatok is kötéltáncost. Azonban bohócok nélkül nem cirkusz a cirkusz!
Ha kíváncsiak ránk legközelebb ugyanitt, ugyanígy találkozunk Önökkel! Ha bármilyen kérdésük, óhajuk, kívánságuk van, az előadás végén mindenre válaszolunk! Most pedig kezdődjék a finálé! Zenekar, taps, ollé! (papirszinhaz.blog.hu)

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.
E technika segítségével mindenki által jól láthatóvá válnak a képek, a figyelem egyszerre tud az illusztrációkra és a mese szövegére irányulni, a mesélő pedig a lapok hátulján olvasható szöveget kellő hatással tudja előadni közönségének.  Nem szükséges többé az olvasás megszakítása, a könyv körbeadogatása, minden hallgató egyszerre élvezheti a mese szövegét és a hozzá készített illusztrációkat. (csimota.hu)

Kapcsolódó esemény:
Papírszínház: Holle anyó

Ajánló:
Papírszínház
Csimota – papírszínház