A Kaméleon Olvasóklub évzárója

  • 2017. június 8. (csütörtök) 18.15
  • Dugonics tér, színpad

 A Kaméleon Olvasóklub 2016/2017-es ünnepélyes évzárója, jutalomkönyvek átadása

A Kaméleon Könyvközösség azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a hazai gyerekkönyvkiadók azon rétegét, melyek fontosnak tartják az új, igényes, korszerű könyvek létrehozását és ebben élen járnak. Sokat panaszkodunk, hogy gyerekeink nem olvasnak, nem járnak múzeumba, színházba, nem ismerik a klasszikus zenét – de mit teszünk azért, hogy olyan légkört teremtsünk, melyben ezek a dolgok épp oly hétköznapiak mint a mozi, telefon, számítógép?
Hisszük, hogy egészen kicsi korban, az első könyvek kézhezvételével meg tudjuk alapozni, hogy gyermekeink nyitottak, kíváncsiak, érdeklődőek legyenek. Merjünk nekik mutatni egy nagy spektrumot a hazai kultúrából, tegyünk eléjük sokféle könyvet: meséset, verseset, lapozgatót, sokfajta technikájú illusztrációt, mert biztosak lehetünk benne, hogy aki széles skáláról tud válogatni, annak biztos érzéke lesz a későbbiekben, és így könnyebben kiválasztja majd azt, ami hozzá igazán közel áll, az absztrakt verset vagy a hosszú családregényt.

Minden szülő igyekszik, a legjobbat adni a gyerekének, mind hétköznapi dolgokban, mind lelkiekben, szeretetben, ehhez az egyik legjobb eszköz a könyv, ami egymás mellé ültet minket, szülőt és gyereket.

Ezért a 88. Ünnepi Könyvhéten és 16. Gyermekkönyvnapokon Szegeden is számos játékkal és számtalan könyvvel várjuk a látogatókat!

A Könyvközösség szervezi a KAMÉLON Olvasóklubot, mely az egyetlen olyan olvasásnépszerűsítő program, amely egyöntetűen élvezi minden olvasással és irodalommal foglalkozó szakmai szervezet támogatását. Az alsósokat megszólító levelezős játék négy fordulójában kortárs és klasszikus szövegrészletekkel ismerkednek a gyerekek és játékos feladatokkal fejleszthetik szövegértésüket. Év végén minden résztvevő ajándékkönyvet kap.

Kapcsolódó esemény:
A Kaméleon Olvasóklub 2016/2017-es jutalomkönyveinek átadása

Ajánló:
A Kaméleon Olvasóklub honlapja
A kortárs gyerekirodalmat viszi közelebb az alsósokhoz a Kaméleon (konyves.blog.hu)